Lansare de CD la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Piatra Neamţ

Viața parohiei Februarie 28, 2016

Ca în fiecare an, copiii de la ora de cateheză „Hristos împărtăşit copiilor” participă şi anul acesta la concursul naţional organizat de Patriarhia Română „Biserica şi şcoala din sufletul meu”.

Pe lângă alte activităţi care se defăşoară sub tutela proiectului nostru numit „Sub Acoperământul Maicii Domnului”, copiii au vrut să înregistreze un CD cu un acatist. Am ales acatistul Acoperământului, mai ales că este şi hramul parohiei noastre.

Aşa că ne-am apucat de treabă. Am găsit o echipă ce se ocupă cu sonorizări şi ne-au ajutat la înregistrarea gratuită a CD-ului; un preot din oraş ne-a oferit biserica ca să realizăm inregistrarea pentru că la noi în Paraclis nu era loc.

Cu toate că în faţa copiilor erau doar două microfoane, au avut mari emoţii încât unele părţi le-am repetat şi de patru ori. Până la urmă, după mai mult de patru ore de inregistrare am finalizat CD-ul. Apoi l-am multicplicat la o firmă specializată.

Din bănuţii căştigaţi în urma vâzării CD-urilor vom cumpăra câte ceva pentru persoanele bolnave şi bătrâne din parohie.

Lansarea a avut loc Duminică 28 februarie 2016, după slujba Paraclisului. Copiii care au realizat CD-ul au spus câteva cuvinte despre acest eveniment. Concluzia serii a fost trasă de unul din copii: „Când faci un om fericit eşti şi tu fericit!”