Activităţi pentru copii, tineri şi nu numai, în perioada octombrie 2016 - iunie 2017

Viața parohiei Septembrie 20, 2016
Ora de cateheză „Hristos împărtăşit copiilor“
 - în fiecare zi de luni, la ora 16.30 la Paraclis -
În fiecare zi de luni ne întâlnim la Paraclis cu un grup de copii şi tineri din parohia noastră şi numai, peentru a vorbi şi dezbate teme duhovniceşti plecând de la Evanghelia de la Matei. Vor fi şi alte activităţi, vom mai merge şi pe alte centre de copii să-i vizităm şi să facem activităţi cu ei. Pentru detalii, tel. 0745331247 (Pr. Paul-Sorin Vieru)
 
Atelier de broderie şi cusături 
 - în fiecare zi de marţi, la ora 16.00 la Şcoala „Nicu Albu“ ( Şcoala nr.10) din Precista -
Acest atelier a fost deschis din februarie 2016 sub îndrumarea meşterului popular Maria Otavă. Au participat copii, tineri şi chiar adulţi. Unele din lucrările lor au fost prezentate la Târgul „Lada de zestre“ din Piatra Neamţ. 
Vom continua şi anul acesta cu alte tipuri de cusături şi broderii. Pot veni persoane de la vârsta de 10 ani. Pentru înscrieri şi detalii, Ana Maria - tel. 0749960344 
 
Curs pentru începători de muzică bizantină (psaltică)
 - în fiecare zi de joi,  la ora 16.30 la Şcoala „Nicu Albu“ (Şcoala nr.10) din Precista -
Şi acest curs l-am început anul trecut, dar din păcate profesorul de muzică având anumite probleme personale nu a reuşit să vină de fiecare dată la curs. 
De aceea, anul acesta vom începe cu un nou profesor.
Pentru detalii şi înscrieri, Bogdan - tel. 0755650564
 
„Spitalul de jucării“
 - colectarea jucăriilor are loc în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 8.00 la 16.00 la Sediul Crucea Roşie din Piatra Neamţ-
De când am deschis acest „spital de jucării“ am reuşit să bucurăm mai mult de 50 de copii cu sacoşe întregi de jucării. Continuăm colectarea jucăriilor, avem câţiva tineri ce vor fi „doctorii“ de reperaţie şi retuşare a lucrurilor primite.
La sediul Crucea Rosie vor fi adunate, dar înainte de a veni sunati pe 
Valentin - tel. 0743997641.
 
„O poveste pentru copii“
 - colectarea cărţilor pentru copii are loc în fiecare zi de luni până vineri, de la 
ora 8.00 la 16.00 la Sediul Crucea Roşie din Piatra Neamţ-
Copiii nu prea mai citesc. Din vina noastră, să ştiţi. De aceea ne-am gândit să adunăm cărţi pentru copii şi bani din care vom cumpăra cărţi noi şi le vom oferi la bibliotecile şcolilor din Piatra Neamţ. Un copil dacă citeşte şi tot e un câştig!
Tot la sediul Crucea Roşie de pe Str. Bistriţei vor fi colectate, dar înainte să veniţi sunati-l pe Valentin la numărul de mai sus, pentru că băieţii de la Crucea Roşie mai au activităţi şi cursuri pe teren.