Prezentare de carte: "Binefacerile Sfintei Parascheva"

Evenimente Octombrie 8, 2017

Duminică, 8 octombrie 2017, după slujba Paraclisului Maicii Domnului de la ora 17.00, am avut invitat pe părintele Nicolae Lazăr de la Parohia „Buna Vestire” – Agârcia,  care ne-a vorbit despre Sfânta Parascheva de la Iaşi, în special despre minunile Sfintei. Părintele a prezentat cartea în două volume: „Binefacerile Sfintei Parascheva”, Ed. Doxologia.

Credincioşii prezenţi au fost impresionaţi de minunile Sfintei Paracheva povestite cu mult har de părintele ce a fost invitat. Ca de exemplu, ne-a povestit următoarea minune: „Nu voi înceta să plâng”: „În 1983, aveam doar un fiu şi am decis să nu mai dau naştere altui copil. Găsisem motive: sunt multe neajunsuri, sunt la început de drum, n-ar avea cu cine rămâne acasă...Aşa, eu, nenorocita şi păcătoasa, am recurs la întreruperi de sarcină, fără a gândi la păcatul săvârşit. Dar Dumnezeu nu a mai îngăduit a trăi cu astfel de păcate.

Într-o noapte de miercuri, mi-a apărut în vis o femeie extraordinar de frumoasă: înaltă, brunetă, cu părul lung până-n pământ. A coborât nişte trepte, s-a întors cu faţa spre mine şi cu arătătorul mâinii drepte mi-a zis: „Anul ăsta o să rămâi o singură dată gravidă. Dacă-l dai afară, mori!”

A doua zi mi-am zis că este doar un vis. Important este că visul s-a repetat joi spre vineri şi sâmbătă spre duminică. Mesajul a fost identic. În acel an am rămas însărcinată şi am dat naştere Nicoletei.

Acum ştiu că frumoasa din vis era Sfânta Cuvioasă Parascheva despre care citisem în „Lumea credinţei”, într-o întâmplare similară. Aşa a îngăduit „buna” să-mi arate importanţa credinţei, întrucât în vremea avorturilor nu aveam nici o legătură cu Biserica. Datorită Cuvioasei, trăiesc, ca mamă, fericirea de a avea alături de băiatul Florin pe Nicoleta, fiica cea minunată. Şi nu voi înceta să plâng pentru copiii pe care i-am omorât. (Anonimă)” – din volumul 1;

 

Seara a continuat timp de o oră cu relatarea unor de astfel de minuni săvârşite de Sfânta Parascheva, minuni ce au încredinţat şi pe cei prezenţi de puterea sfintei de la Iaşi, devenind şi mai apropiaţi dar şi mai rugători către Sfânta „Milostivirii”.

 

Citește alte articole despre: Sfanta Cuvioasa Parascheva